Meteen naar de inhoud

Het mag nog net..

Gelukkig nieuwjaar!

Ik heb altijd geleerd dat je dat tot drie koningen (6 januari) mag wensen, dus ik ben nog net op tijd. Dat besluit ik bij deze in ieder geval, want was het nou tot of tot en met?

Nu ik er zo bij stil sta, voelt het voor mij eigenlijk heel raar dat er een uiterste datum bestaat tot wanneer je iemand iets goeds mag toewensen. Voor mij is al het goede dat iemand mij, iemand anders of de hele wereld wenst altijd welkom. Of dat nou op 1 januari is, op 7 januari, op 22 mei of wanneer dan ook.

Dromenvanger? Dromen volgen! | Een druppeltje liefde

Mijn goede wens voor jou is dat je je dromen gaat volgen.

Dromen kan zo groot klinken he? Alsof je meteen je passie moet weten, of waar je toe bestemd bent of iets dergelijks. En soms weet je gewoon niet wat je nou eigenlijk droomt.

Maar je dromen volgen kan volgens mij ook in kleine dingen zitten. In bewust stilstaan bij wat jou aantrekt, waar jij nu eens zin in hebt. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik sommige keuzes meer uit gewoonte maak dan uit stilstaan bij waar ik zin in heb. Ik heb bijvoorbeeld een lange dag gehad dus ik zet de tv aan. Iets in mij heeft ooit besloten: lange dag = zin in tv. En soms zit ik dan te kijken en denk ineens: waarom kijk ik dit eigenlijk? Of ik lees een artikel, of ik eet iets… En dan hebben we natuurlijk ook nog de versie waarbij je keuzes maakt omdat je het gevoel hebt dat het moet of zo hoort. Maar bij allemaal geldt, voor mij althans, dat ik er vaak eigenlijk niet eens echt bij stil sta dat ik ze daarom maak.

Misschien is echt stil staan en voelen waar je zin in hebt, al wel de start om dromen te volgen. Misschien leiden al die kleine droompjes wel vanzelf naar de uitkomst van onbekende grotere.

Ik wens je een sprankelend, stralend en magisch 2022, met een heleboel kleine droompjes om te volgen.

Warme groet,
Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *